De Tien: beste vrije trappen-specialisten in de wereld
Welke speler weet het beste raad met zo’n buitenkansje?

De Tien: beste vrije trappen-specialisten in de wereld

22-08-2014 10:10
5

Elke club speelt wel eens een wedstrijd die volledig op slot zit. De verdedigende partij hangt constant rondom de eigen zestien en probeert dat ene puntje uit het vuur te slepen. Een standaardsituatie is natuurlijk de ultieme mogelijkheid om door deze frustrerende defensieve tactiek heen te breken. Echter heeft niet iedere club een geweldenaar rondlopen die dit soort buitenkansjes weet te benutten. Vandaag een overzicht van de beste vrije trappen-nemers in de wereld.

10. Luis Suarez (FC Barcelona)
Liverpool nam deze zomer afscheid van Luiz Suarez. Naast een geweldige dribbelaar is de ex-Ajacied ook een specialist op het gebied van vrije trappen. Hij hielp zijn ploeg meerdere malen aan een doelpunt door de bal van verschillende afstanden in de bovenhoek te krullen.

9. Leighton Baines (Everton FC)
Leighton Baines is bij Everton de aangewezen persoon om vrije trappen te promoveren tot doelpunt. Met zijn fluwelen linkervoet beheerst hij voldoende precisie en kracht om menig doelman te verschalken van buiten het strafschopgebied.

8. Steven Gerrard (Liverpool)
Het begrip vrije trappen-specialist is onlosmakelijk verbonden aan Steven Gerrard. Het clubicoon van Liverpool heeft door de jaren heen het vertrouwen van iedereen om hem heen gewonnen dat hij wel raad weet met zo'n standaardsituatie.

7. Gareth Bale (Real Madrid)
Na zijn overgang van Tottenham Hotspur naar Real Madrid heeft Gareth Bale zijn traptechniek flink bijgeschaafd. De hand van Cristiano Ronaldo is duidelijk zichtbaar in de verbeterde uitvoeringen van de 'free kicks' van de Welshman. Desondanks neemt Ronaldo zelf toch het vaakst het heft in eigen handen.

6. Francesco Totti (AS Roma)
Er zijn weinig dingen net zo zeker als dat Francesco Totti de penalty’s en vrije trappen blijft nemen bij AS Roma totdat hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt. De eeuwige Romein maakt nog altijd wekelijks gebruik van de ongeschreven wet dat alle standaardsituaties voor hem zijn. Dit leidt regelmatig tot succes.

5. Yaya Toure (Manchester City)
De twee stuwdammen onder het lichaam van de beresterke Yaya Toure staan elk seizoen weer garant voor meerdere fantastische goals. Het unieke vuurwapen van de Ivoriaan laat geen spaan heel van alles wat in de baan van zijn schot staat.

4. Ronaldinho (clubloos)
Uit het oog, maar niet uit het hart. Ronaldinho Gaúcho is dan wel vertrokken uit Europa, maar iedere liefhebber kan zich de vrije trappen van de Braziliaanse superster nog goed herinneren. Hij verraste zijn tegenstanders telkens weer opnieuw, ook met vrije trappen. In zijn carrière scoorde hij meerdere malen door een vrije trap onder de muur door te schieten.

3. Lionel Messi (FC Barcelona)
Eén van de meest complete spelers in de hele wereld is Lionel Messi. Ook het nemen van vrije trappen gaat hem geweldig af. Niet met brute kracht, maar met een fijne techniek en veel gevoel weet hij geregeld de kruising te vinden.

2. Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
Cristiano Ronaldo is de absolute nummer één als het gaat om vrije trappen. Of hij nou twintig of veertig meter moet afleggen, de ijdelheid zelve neemt het doel vanuit alle hoeken en standen onder vuur. En terecht. Met Ronaldo achter de bal sluipt de gevormde muur van spelers vrijwillig iets achteruit. Als het fluitje klinkt voor een overtreding van de opponent, dan staat Real Madrid praktisch al op voorsprong.



1. Andrea Pirlo (Juventus)
Op 35-jarige leeftijd moet Andrea Pirlo het niet meer hebben van zijn eindeloze loopvermogen. Met zijn uitzonderlijk inzicht en exceptionele traptechniek is hij nog steeds van grote waarde voor Juventus. Il Maestro nam na het WK afscheid van de Italiaanse ploeg. Wat een gemis voor het mondiale voetbal.