Tottenham legt Amerikaanse WK-ganger voor vier jaar vast
Verdediger direct verhuurd aan Seattle

Tottenham legt Amerikaanse WK-ganger voor vier jaar vast

13-08-2014 22:12

Tottenham Hotspur heeft woensdag de Amerikaanse verdediger DeAndre Yedlin overgenomen van Seattle Sounders. De 21-jarige international ondertekende bij de Londense voetbalclub uit de Premier League een contract voor vier jaar.

Desondanks vertrekt Yedlin niet direct naar Engeland. De verdediger blijft vooralsnog actief voor Seattle Sounders, waar hij nog verder mag rijpen alvorens hij naar Londen verkast. Yedlin heeft tot dusver zeven interlands op zijn naam staan. Hij maakte deel uit van de WK-selectie van bondscoach Jürgen Klinsmann, in het verleden zelf speler van The Spurs.

Yedlin, die ook belangstelling uit Duitsland genoot, is de derde zomeraankoop van Tottenham. De Londenaren verzekerden zich eerder ook al van de komst van Eric Dier, Ben Davies en Michel Vorm, die over werden genomen van respectievelijk Sporting Lissabon en Swansea City. Voor het drietal telde Tottenham in totaal elf miljoen euro neer. De Londenaren beginnen het Premier League-seizoen komend weekend met een uitduel bij West Ham United.