Defour speelde in het verleden voor onder andere Racing Genk, Standard en FC Porto

Anderlecht heeft opmerkelijk rugnummer klaar voor Defour
Steven Defour krijgt rugnummer 16 bij Anderlecht

Anderlecht heeft opmerkelijk rugnummer klaar voor Defour

13-08-2014 14:45

Als alles goed gaat stelt Anderlecht straks om 18u Steven Defour voor. Defour zou rugnumer 16 krijgen in het Astridpark. Op zich geen wereldschokkend nieuws. Tenzij je weet wie er vorig seizoen met het nummer 16 op de rug speelde.

Steven Defour erft rugnummer 16 namelijk van Cheikhou Kouyaté. De Senegalees ruilde Anderlecht deze zomer voor West Ham United en liet een grote leegte achter op het paars-witte middenveld. Luka Milivojevic viel de afgelopen weken helemaal door de mand en Youri Tielemans liep er maar verweesd bij.

Na een lange transfersoap slaagde Anderlecht er echter in om een vervanger van formaat aan te trekken. De Brusselse club betaalde naar verluidt tussen de vijf en de zes miljoen euro om de Rode Duivel te verlossen van FC Porto. Ook PSV Eindhoven was erg geïnteresseerd in de middenvelder, maar ving dus bot.

Defour moet Kouyaté doen vergeten en neemt dus ook zijn rugnummer over. Bij Porto speelde hij met rugnummer 35, bij de nationale ploeg meestal met 14 of 16. Het is nog onduidelijk of Defour dit weekend al zal aantreden met zijn nieuwe club. Anderlecht speelt zondag om 20u op het veld van Westerlo.