Suárez toonde zich niet meteen van zijn fraaiste kant op het WK.

Arbitragehof beslist donderdag over lot toptransfer Barcelona
TAS doet donderdagnamiddag uitspraak over zaak-Suárez

Arbitragehof beslist donderdag over lot toptransfer Barcelona

13-08-2014 13:59

Het Hof van Arbitrage voor Sport (TAS) beslist donderdagmiddag om 15u over het lot van Barcelona-aanvaller Luis Suárez. Dat laat het weten via haar website. De Uruguayaanse aanvaller beet in WK-wedstrijd tegen Italië in de schouder van Giorgio Chiellini.

De Uruguay internationaal kreeg aanvaneklijk een schorsing van negen wedstrijden voor zijn land en mocht vier maanden lang geen enkele voetbal-gerelateerde activiteit uitvoeren. 

Ondanks de zware schorsing legde Barcelona 81 miljoen euro op tafel om de licht ontvlambare spits lost te weken bij Liverpool. Suárez ging in beroep, maar de beroepscommissie van de FIFA bevestigde op 10 juli de zware straf. Daarop trok Suárez naar het TAS. 

Op 8 augustus verscheen Suárez voor het tribunaal, bijgestaan door een leger advocaten en de Uruguayaanse voetbalbond. Het TAS doet donderdagmiddag een uitspraak. Barcelona gaat uit van een fikse strafvermindering en hoopt dat haar topaankoop minstens gewoon met hen kan meetrainen.

Uit een webpoll van onze site blijkt dat 64 procent van jullie de huidige sanctie overdreven vindt. 36 procent vindt dan weer dat de bijtgrage spits de gevolgen van zijn daden moet dragen en de sanctie terecht is.