Agressieve voetballer niet vervolgd: Nu op zoek naar een nieuwe club

Agressieve voetballer niet vervolgd: "Nu op zoek naar een nieuwe club"

12-08-2014 21:19

Mehdi Messoudi kan opgelucht ademhalen. De spit van OH Leuven hing een schorsing boven het hoofd wegens het uitdelen van een vuistslag, maar wordt niet verder vervolgd. Dat besliste de Belgische voetbalbond vandaag.

Tijdens de oefenmatch tegen vierdeklasser Tempo Overijse ging Messoudi zwaar over schreef. Hij sloeg een tegenstander tegen de vlakte en werd prompt ontslagen door zijn werkgever.

Volgens het Bondsreglement kan een speler na een rode kaart in een vriendschappelijke wedstrijd ofwel een kleine geldboete krijgen, ofwel een zware sanctie vanaf acht speeldagen schorsing.

De Geschillencommissie besliste uiteindelijk dat de actie van Messoudi geen minimum van acht speeldagen rechtvaardigde en besloot zich dus niet over de zaak uit te spreken. Gevolg: de ex-OHL-speler hoeft geen schorsing meer te vrezen. "Ik heb heel veel spijt van wat ik gedaan heb", zei Messoudi in Het Laatste Nieuws. "Ik heb de dag na het incident mijn verontschuldigingen aangeboden bij de tegenstander in kwestie. Ik ben heel boos op mezelf en het zal in de toekomst niet meer gebeuren" Nu de dreiging van een lange schorsing van de baan is, kan de transfervrije Messoudi weer volop op zoek naar een nieuwe club.