Politie voorziet veroorzaakster CL-blunder Legia van advies: 'Ontvlucht de stad'
Vrouw wordt door fans afgerekend op cruciale fout

Politie voorziet veroorzaakster CL-blunder Legia van advies: 'Ontvlucht de stad'

12-08-2014 16:34
3

De medewerkster van Legia Warschau die verantwoordelijk wordt gehouden voor de uitschakeling in de Champions League, heeft van de politie het advies gekregen de stad te verlaten.

"De politie zegt dat ik een paar dagen moet onderduiken tot de rust is teruggekeerd", citeert het ANP Marta Ostrowska uit Poolse media. Supporters zien in haar administratieve fout, waardoor een geschorste speler in de derde voorronde van de Champions League tegen Celtic in actie kon komen, het bewijs dat vrouwen niet bij de club betrokken moeten worden en richtten diverse bedreigingen aan haar adres.

De UEFA strafte Legia met een 3-0 nederlaag, waardoor de ploeg werd uitgeschakeld in de Champions League. Opponent Celtic bekert nu verder en Legia zakt af naar de Europa League, mits de beroepscommissie van de UEFA die beslissing woensdag bij de door Legia aangespannen zaak tenminste niet herroept. Als de Poolse equipe de geschorste Bartosz Bereszynski niet had opgesteld, had Legia het avontuur in de Champions League kunnen voortzetten. Er werd immers met 4-1 en 2-0 gewonnen.