Celtic door gigantische blunder Legia terug in Champions League-voorronde
Celtic maakt weer deel uit van kampioenenbal

Celtic door gigantische blunder Legia terug in Champions League-voorronde

08-08-2014 11:18
16

Celtic maakt toch nog kans op plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. De Schotten werden in de derde voorronde uitgeschakeld door Legia Warschau (1-6 over twee wedstrijden, red.), maar de Poolse tegenstander maakte daarbij een even onhandige als cruciale fout.

Legia stelde Bartosz Bereszynski op tijdens de confrontatie met de Schotse grootmacht, maar hij was niet speelgerechtigd. De UEFA besloot Legia Warschau te straffen en zette de laatste wedstrijd om van een 0-2 zege voor Legia naar een 3-0 overwinning voor Celtic. Daardoor zijn de Schotten op basis van de totale score over twee duels door naar de volgende voorronde, zo meldt de UEFA op zijn officiële website. 

Bereszynski ontving vorig seizoen in de laatste wedstrijd van Legia in de Europa League een rode kaart. Daardoor was hij geschorst voor de drie eerstvolgende Europese wedstrijden. Legia Warschau was over twee duels overduidelijk te sterk voor Celtic. De Polen boekten een 6-1 overwinning. Bereszynski kwam alleen tijdens de return enkele minuten binnen de lijnen. Vrijdag wordt er geloot voor de laatste voorronde van de Champions League. Celtic behoort tot de pot met geplaatste ploegen. Virgil van Dijk en Derk Boerrigter mogen dus toch nog hopen op voetbal in het kampioenenbal.