Reserven-coach Rijsel: Divock Origi doet me denken aan Patrick Kluivert

Reserven-coach Rijsel: "Divock Origi doet me denken aan Patrick Kluivert"

07-08-2014 18:40

Stephane Adam, coach van de reserven bij Lille OSC, heeft in een interview zijn bewondering uitgeproken over Divock Origi. "Hij doet me denken aan Kluivert", aldus de trainer van de reserven aan de Franse krant Le Parisien. "Hij is snel, krachtig en heeft een meer dan gemiddelde techniek."

"Divock heeft de kwaliteiten om een speler van wereldklasse te worden. Ik ben niet verrast door de interesse van Liverpool. Toen ik met hem bij de U19 aan het werken was, had je de indruk dat hij met zijn kleine broertjes aan het spelen was", zo zegt de coach tot slot in Le Parisien.

Origi stak het afgelopen seizoen zijn neus aan het venster in de Franse Ligue 1. Hij scoorde zes doelpunten, waarvan vijf in de competitie en eentje in de beker. Het leverde Origi een verrassende WK-selectie op voor de Rode Duivels, na het uitvallen van Christian Benteke. Daar liet de jonge Belg zijn talent zien en scoorde hij de winning goal tegen Rusland. Als kers op de taart tekende Origi na afloop van het WK een contract bij Liverpool, waar hij volgend seizoen aan de slag gaat. Hij speelt eerst nog één jaar op leenbasis bij Rijsel.