Robinho keert terug op oude nest: Alleen zijn handtekening ontbreekt nog
Santos kondigt donderdagmiddag komst van Milan-aanvaller aan

Robinho keert terug op oude nest: "Alleen zijn handtekening ontbreekt nog"

07-08-2014 14:01
2

Robinho is op een haar na verwijderd van terugkeer naar zijn oude club Santos. Volgens zijn zaakwaarnemer is alles in kannen en kruiken en moet de deal alleen nog formeel afgerond worden.

Dat Robinho AC Milan zou gaan verlaten, leek al bijna geen twijfel te lijden. Met het vervolmaken van een transfer naar het Braziliaanse Santos komt er een einde aan een zomer vol speculatie. Bij de huidige nummer zes van de Braziliaanse competitie tekent de aanvaller een contract tot juni 2015.

Donderdagochtend ondergaat Robinho de medische keuring en daarna zullen de papieren in orde gemaakt worden. In afwachting daarvan, zei agent Marisa Ramos dat alles rond is. "Het is beklonken", aldus de belangenbehartiger tegen UOL Esporte. "We moeten de met Santos gesloten deal alleen nog op papier zetten."

"Daar werken we aan, maar het is al wel rond. Alles is verder klaar, alleen de handtekening van Robinho ontbreekt nog", voegde Ramos toe. Santos-president Odilio Rodrigues heeft voor 17.00 uur Nederlandse tijd een persconferentie belegd. Verwacht wordt dat dit de presentatie van Robinho is.

De vleugelaanvaller gaat daarmee voor de derde keer in zijn carrière voor Santos voetballen. Robinho begon er in 2002 met betaald voetbal. In 2010 keerde hij er kortstondig terug, toen Manchester City hem uitleende. Robinho speelde verder voor Real Madrid en de laatste vier seizoenen bij AC Milan.