Liverpool strikte 'nieuwe Kluivert': Alsof hij met z'n kleine broertjes speelde
"Divock heeft de kwaliteiten om een speler van wereldklasse te worden"

Liverpool strikte 'nieuwe Kluivert': "Alsof hij met z'n kleine broertjes speelde"

07-08-2014 10:30
1

Liverpool gaat veel plezier beleven aan aanwinst Divock Origi. Volgens Stephane Adam, trainer van het tweede elftal van Lille, heeft de Belgische aanvaller trekjes van voormalig Oranje-international Patrick Kluivert.

De Engelse club legde Origi eerder deze zomer vast. Liverpool betaalde zo'n dertien miljoen euro voor de Belgisch international, die direct weer verhuurd werd aan zijn huidige werkgever Lille. Fans van Lille kunnen dus nog een seizoen genieten van Origi. "Hij doet me denken aan Patrick Kluivert", zegt Adam in Le Parisien. "Snel, sterk en technisch ver boven de norm."

De negentienjarige Belg, die verrassend deel uitmaakte van de WK-selectie van de Rode Duivels, vond één keer het net in Brazilië. Hij bezorgde zijn land de overwinning op Rusland in de groepsfase van het eindtoernooi. Dat Liverpool bereid was veel geld neer te tellen voor de aanvaller komt niet als een verrassing voor Adam. Niet voor niets hielden de Engelsen Origi al jaren in de gaten.

"Ik ben niet echt verrast. Toen ik met hem werkte bij Lille onder 19 kreeg je de indruk dat hij met zijn kleine broertjes aan het voetballen was. Divock heeft de kwaliteiten om een speler van wereldklasse te worden", aldus de beloftencoach van Lille.