De Tien: hardste spelers van het hedendaagse voetbal
Welke fysieke beulen er allemaal op de internationale velden rondlopen

De Tien: hardste spelers van het hedendaagse voetbal

07-08-2014 10:10
2

Daar waar de één tiki taka-voetbal speelt, moet de ander het hebben van fysieke kracht. Is het waar dat de Spaanse toppers het moeten hebben van hun fluwele techniek en men in Italië verder komt met een hardhandige aanpak? Vandaag in De Tien een overzicht van de grootste beulen binnen de lijnen. Geef je mening en kom erachter wie de meest fysieke speler is van dit moment.

Pepe (Real Madrid) 
Deze Portugees is een steevaste kracht in de defensie van zowel Real Madrid als het nationale elftal. Pepe vecht altijd en overal voor elke meter. Helaas neemt de zogenoemde Asesino, ofwel moordenaar, deze opvatting soms iets te letterlijk. Als aanvaller ga je bij voorbaat geen gemakkelijke middag tegemoet met Pepe als directe tegenstander. Met zijn harde en soms ontspoorde ingrepen mag deze man zeker niet ontbreken in deze lijst.

Lee Cattermole (Sunderland) 
De aanvoerder van Sunderland behoedde zijn team vorig seizoen voor lijstbehoud met bikkelhard spel. De Engelsman pakte in de afgelopen negen seizoenen in de Premier League ruim zeventig kaarten, waarvan hij zeven keer vroegtijdig het veld moest verlaten. Geen enkele actieve Premier League-speler pakte vaker een rode kaart dan deze verdediger.

Vincent Kompany (Manchester City) 
Hij wordt gezien als één van de beste verdedigers in de Premier League. De Belg organiseert de complete achterhoede bij Manchester City. Het woord pijn is niet bekend in zijn vocabulaire. Tijdens een interlandwedstrijd in 2013 tegen Servië liep de lange nummer vier een gebroken neus en een gescheurde oogkas op. Toch speelde hij de wedstrijd volledig uit. Over hard gesproken. 

Sergio Ramos (Real Madrid) 
Samen met Pepe houdt Serio Ramos de boel achterin dicht bij Real Madrid. Dat ze dagelijks samen trainen is te zien aan hun vergelijkbare pittige speelwijze. Sergio Ramos speelt vaak 'op het randje', maar weet in vergelijking met Pepe juist wel hoe ver hij kan gaan. De Spanjaard wordt vaak bestempeld als beste verdediger van de Primera División.

Nigel de Jong (AC Milan) 
Nigel de Jong is de terechte vertegenwoordiger van Nederland in deze editie van De Tien. Zijn 'flying kick' tijdens de WK-finale van 2010 in de borst van Xabi Alonso zorgde voor wereldwijde ophef. Drie maanden later ging de Nederlander weer over de schreef. Newcastle United-speler Hatem Ben Arfa moest het veld verlaten met een gebroken been. De fysieke Serie A lijkt de ideale competitie voor de middenvelder van AC Milan. 

Giorgio Chiellini (Juventus)
Juventus heeft de meest solide verdediging van de Serie A. Dit gaat echter wel gepaard met een flinke portie fysieke inzet. Giorgio Chiellini begint aan zijn tiende seizoen bij de Oude Dame, en heeft een groot aandeel in het landskampioenschap van afgelopen jaar. Chiellini wordt wereldwijd gezien als een rasechte Italiaanse houthakker die er alles aan doet om de tegenstander van scoren af te houden, en vrijwel altijd met succes.

Joey Barton (Queens Park Rangers) 
Joey Barton is één en al agressie, zowel binnen als buiten de lijnen. Zijn bijnaam Bad Boy Barton is ontstaan na verschillende onacceptabele daden. De 31-jarige Engelsman sloeg ooit een jonge supporter, mishandelde een taxichauffeur en deelde verschillende keren rake klappen uit aan ploeggenoten. Ook binnen de lijnen weet hij de norm van scheidsrechters maar moeilijk te doorgronden. Dit alles levert hem een plaats op in de tien hardste spelers van dit moment.

Felipe Melo (Galatasaray)  
Felipe Melo is een temperamentvolle Braziliaan die de laatste drie seizoenen speelt voor Galatasaray. De verdedigende middenvelder versleet de afgelopen twaalf jaar negen clubs, waaronder Juventus. Als international van de Goddelijke Kanaries speelde hij een opvallende rol in de kwartfinale tegen Nederland tijdens het WK 2010. Melo gaf een schitterende assist op Robinho, maar pakte later in de wedstrijd rood wegens het natrappen van Arjen Robben. Deze hardhandige verdediger is zeker niet vies van een grove tackle en verschijnt ook regelmatig in het kaartenboekje van de scheidsrechter.

Mathieu Flamini (Arsenal) 
De middenvelder van Arsenal heeft zijn harde spel te danken aan vijf jaar Serie A. In de periode van 2008 tot en met 2013 speelde de Fransman voor AC Milan, waar hij de fijne kneepjes van het vak leerde van onder anderen Gennaro Gattuso. Hij keerde met de fysieke bagage terug naar Arsenal. Een combinatie van gretige charges en aanvallende passes maken hem een nuttige kracht voor de equipe van Arsène Wenger .

Martin Skrtel (Liverpool) 
Alleen zijn uiterlijk maakt hem al een gevaarlijke verdediger waar je het liefst met een grote boog omheen loopt. Deze uitstraling komt ook terug in zijn spel. Als kleine jongen speelde Skrtel ijshockey, waardoor hij op het voetbalveld al snel uitgroeide tot een fysieke beul. Dit is zijn gehele carrière nooit meer veranderd.