Van Wolfswinkel tekent contract en vervolgt loopbaan in Ligue 1
Nederlandse spits voor een seizoen naar Saint-Etienne

Van Wolfswinkel tekent contract en vervolgt loopbaan in Ligue 1

05-08-2014 22:05

Ricky van Wolfswinkel krijgt bij Saint-Etienne voorlopig weer de kans op het hoogste niveau te voetballen. De Franse club, die afgelopen seizoen als vierde eindigde in de Ligue 1, neemt de Nederlandse spits op huurbasis over van Norwich City.

Saint-Etienne maakt de huurtransfer wereldkundig via de officiële clubwebsite. Van Wolfswinkel hoopt na een teleurstellend seizoen bij Norwich zijn carrière nieuw leven in te blazen bij zijn nieuwe club. "Ik ben erg blij en wilde hier graag naar toe", laat de spits in een eerste reactie weten. "Het management, de coach en de mensen bij deze club wilden mij graag hebben. Mijn eerste kennismaking met de trainer was erg goed."

"Saint-Etienne is een van de sterkste clubs in Frankrijk. Vorig seizoen hebben de coach en het team goede resultaten gehaald. Vierde worden in de Franse competitie is niet eenvoudig. Het is mijn doel om hard te werken voor deze club en om belangrijk te zijn."

Met Norwich degradeerde Van Wolfswinkel (25) afgelopen seizoen uit de Premier League. De tweevoudig international verhuisde vorig jaar voor zo'n tien miljoen euro van Sporting Portugal naar Norwich City, maar hij kon de hooggespannen verwachtingen bij The Canaries niet waarmaken.In 25 competitiewedstrijden wist de spits slechts één keer te scoren. Met Saint-Etienne gaat Van Wolfswinkel dit seizoen de Europa League in.