Napoli laat WK-deelnemer verkassen naar Duitse Bundesliga
"Ik heb een goed gevoel bij deze club"

Napoli laat WK-deelnemer verkassen naar Duitse Bundesliga

03-08-2014 07:38

Valon Behrami speelt komend seizoen zijn wedstrijden in de hoogste afdeling van het Duitse voetbal. De Zwitserse middenvelder stapt over van Napoli naar Hamburger SV, meldt zijn nieuwe werkgever op de officiële website.

"Ik heb een goed gevoel bij deze club en ben zeer tevreden. De stad Hamburg is nieuw voor mij en HSV is een mooie vereniging. Dit is een belangrijk moment in mijn carrière", aldus de nieuwste aanwinst die nog niet fit is om direct mee te spelen. "Na het WK kreeg ik drie weken vakantie, ik heb dus pas enkele dagen kunnen trainen met de selectie. Ik heb wat meer tijd nodig."

Behrami trainde al enkele dagen mee met zijn nieuwe werkgever, maar zaterdag kon de transfer pas definitief doorgang vinden nadat de benodigde documenten onderschreven waren. De Zwitser bedankte vervolgens zijn voormalige werkgever via Twitter. "Het is geweldig om zo veel berichten te ontvangen van jullie. Ik had dat niet verwacht en ben daarom ook erg trots dat ik het shirt van Napoli heb mogen dragen. Ik hoop Napoli in de toekomst een droom uit ziet komen met het pakken van de landstitel."

De 29-jarige international van Zwitserland arriveerde in 2012 bij Napoli. Destijds maakte hij de overstap van Fiorentina. In het verleden was hij onder andere actief voor West Ham United, SS Lazio en Lugano. In zijn laatste seizoen in de Serie A kwam hij tot 21 competitiewedstrijden.