Belgische spitsen openen hun rekening bij nieuwe clubs
Massimo Bruno en Marvin Ogunjimi goed bij schot

02-08-2014 22:20

Ploegen uit de topcompetities werken nog aan hun vorm en hun bankrekening in Amerika en Azië, maar niet enkel de Belgische competitie is al op gang getrapt.

Ook in Oostenrijk wordt al enkele weken gevoetbald. Vanavond speelde kampioen Red Bull Salzburg zijn derde wedstrijd. Tegen SV Ried leek het maximum een tijd in gevaar, want pas na vijftig minuten kon Schiemer de muur van de thuisploeg slopen. Toen diezelfde Schiemer een kwartier voor tijd met zijn tweede gele kaart mocht inrukken, kwam de spanning terug in de wedstrijd. In blessuretijd deed Massimo Bruno de boeken dicht. De aanwinst speelde de hele wedstrijd en scoorde het dertiende competitiedoelpunt voor Salzburg in het nog prille seizoen.

In Noorwegen valt het seizoenseinde voor het begin van de winter. Daar zitten ze dus nu halverwege de competitie. Toch vindt een Belg er nu pas zijn draai. Vorige maand tekende Marvin Ogunjimi bij subtopper Strømsgodset een tweejarig contract. In zijn derde wedstrijd als basisspeler bedankt hij de ploeg voor dat vertrouwen door de score te openen tegen Sogndal. De Noorse nummer twee, nu al op ruime afstand van leider Molde, bleef echter steken op een 1-1 gelijkspel tegen de middenmoter.