Officieel: Topschutter van vorig seizoen kiest voor het grote geld
Hamdi Harbaoui trekt naar Al Qatar Sports Club en gaat er een miljoen euro per jaar verdienen

Officieel: Topschutter van vorig seizoen kiest voor het grote geld

29-07-2014 07:47

De druk die Hamdi Harbaoui uitoefende op het bestuur door niet op training te verschijnen, heeft zijn vruchten afgeworpen. De Gouden Stier zou Lokeren minstens 1,5 miljoen euro opleveren, al maakt Het Laatste Nieuws gewag van 2,5 miljoen.

Die 2,5 is evenveel als wat een Chinese club in januari voor de spits had geboden, maar speler en club kwamen overeen dat na een goede tweede seizoenshelft niets een transfer in de weg zou staan. Met een geslaagde play-off 1, een topschutterstitel en bekerwinst heeft Harbaoui woord gehouden en nu doet ook Lokeren dat. In drie seizoenen kan de Tunesiër in Qatar drie miljoen euro verdienen.

De afwezigheid van Harbaoui maandag op training zette kwaad bloed bij trainer Peter Maes, die de bui al zag hangen. "Het spel moet correct gespeeld worden. Hamdi heeft achteraf zijn excuses aangeboden, maar ik heb die niet aanvaard. Maar wij moeten de afspraken ook nakomen natuurlijk. Als een club de juiste som betaalde mocht hij vertrekken, zoniet zou hij morgen (vandaag, nvdr.) terug op training staan, wees gerust." Het is die eerste optie geworden.