Landskampioen opnieuw de loef afgestoken voor rechtsachter
AS Roma gaat lopen met DeAndre Yedlin

Landskampioen opnieuw de loef afgestoken voor rechtsachter

25-07-2014 18:02

Voor de tweede keer in enkele weken tijd ziet Anderlecht een transfertarget voor de onderbezette rechtsachterpositie vertrekken. Dit keer is het AS Roma dat de Amerikaanse back DeAndre Yedlin wegplukt bij Seattle Sounders.

De Romeinen lijken de magere jaren overleefd te hebben. Het team van Rudi Garcia werd vorig jaar tweede en legde kampioen Juventus verrassend lang het vuur aan de schenen. Een Champions League-deelname betekent echter ook versterking. Veel versterking in het geval van Totti en de zijnen. Juan Iturbe, Urby Emanuelson, Leandro Paredes, Salih Ucan, Ashley Cole en Seydou Keita kwamen al. Nu mag ook de Amerikaan Yedlin aan dat lijstje toegevoegd worden. Roma betaalt 3,6 miljoen euro voor hem.

Yedlin speelde op het WK sterke partijen tegen toppers zoals Cristiano Ronaldo en Eden Hazard, en dat was ook Anderlecht niet ontgaan. Na Antonio Rukavina (Villarreal) kan het nu echter opnieuw een rechtsachter van het lijstje schrappen. Terwijl moet middenvelder Andy Najar de komende weken de positie noodgedwongen gaan invullen.