Italiaanse kampioen haalt Argentijn voor toch al drukbezet middenveld
Pereyra voor een jaar gehuurd van Udinese

Italiaanse kampioen haalt Argentijn voor toch al drukbezet middenveld

25-07-2014 14:53

De Italiaanse kampioen Juventus heeft komend seizoen de beschikking over Roberto Maximiliano Pereyra. De Argentijnse middenvelder komt op huurbasis over van Udinese.

Juventus kondigt via de officiële kanalen aan dat het erin is geslaagd een akkoord te bereiken met Udinese. Komend jaar leent De Oude Dame Pereyra voor anderhalf miljoen euro van de club uit Udine. Daarna is er de mogelijkheid de defensieve middenvelder definitief over te nemen voor de som van veertien miljoen, uitgesmeerd over drie jaar. Dat bedrag kan nog oplopen naar 15,5 miljoen euro, als de Argentijn 'bepaalde sportieve doelen' bereikt voor 30 juni 2020.

De 23-jarige Pereyra, een voormalige Argentijnse jeugdinternational, begon zijn carrière in eigen land bij topclub River Plate. Udinese haalde hem in 2011 voor twee miljoen euro naar Italië. De afgelopen twee seizoenen was Pereyra een vaste waarde in het elftal en speelde hij 73 competitieduels. Daarin scoorde Pereyra zeven keer. In Turijn krijgt de Argentijn veel concurrentie op het middenrif, met onder andere spelers als Andrea Pirlo, Paul Pogba, Arturo Vidal, Claudio Marchisio en Mauricio Isla.