Mourinho ziet Chelsea als titelkandidaat: 'Anders zou ik direct vertrekken'
Portugees eist ook internationaal goede prestaties

Mourinho ziet Chelsea als titelkandidaat: 'Anders zou ik direct vertrekken'

22-07-2014 18:56
2

José Mourinho moest het voorgaande seizoen met Chelsea genoegen nemen met de derde plaats inde Engelse Premier League met een achterstand van vier punten op kampioen Manchester City. De Portugees is van mening dat zijn ploeg sterker is geworden en nadrukkelijk kandidaat is om dit seizoen de titel wel binnen te halen.

"Als ik niet zou denken dat wij een kans maken om de titel te pakken zou ik direct vertrekken, dan zou iemand anders de verantwoordelijkheid mogen nemen voor het team", aldus de manager van Chelsea tegenover Engelse journalisten.

Mourinho liet nog maar eens weten dat hij momenteel werkzaam is als manager in een van de sterkste competities van de wereld. "Mensen kunnen praten over andere competities, maar in de Premier League zijn er vijf of zes ploegen die kampioen kunnen worden. Voetbal is strijd en dat zie je iedere week in de Engelse competitie."

Chelsea moet niet alleen presteren op nationaal niveau, maar Mourinho eist ook prestaties in de Champions League. "Ik denk dat we dit seizoen weer sterker zijn dan voorheen, de jonge spelers hebben nu meer ervaring. We gaan de groepsfase van de Champions League in met slechts één doel en dat is ons kwalificeren voor de volgende ronde. Als je de laatste zestien bereikt weet je nooit wat er dan kan gebeuren."