'Het Beest' van Man City bevestigt voetbreuk: Het worden zware maanden
Spaanse aanvaller breekt middenvoetsbeentje en is twee tot drie maanden absent

'Het Beest' van Man City bevestigt voetbreuk: "Het worden zware maanden"

21-07-2014 14:10
1

Manchester City en aanvallers; het is de laatste tijd niet de meest gelukkige combinatie gebleken. De Engelse kampioen moest afgelopen seizoen Sergio Agüero met regelmaat missen, nu is het Alvaro Negredo die voorlopig niet inzetbaar is.

De international van Spanje heeft afgelopen week tijdens een oefenduel met het Schotse Heart of Midlothian (2-1 winst, red.) zijn middenvoetsbeentje gebroken, bevestigt de speler via zijn Instagram-account. Met de blessure is de spits zeker twee tot drie maanden zoet. Door de blessure mist Negredo de start van het nieuwe Premier League-seizoen, ook de eerste groepswedstrijden in de Champions League gaan aan de neus van de oud-speler van Sevilla voorbij.

Voor Negredo komt de blessure op een vervelend moment. De aanvaller verloor tegen het einde van het afgelopen seizoen zijn basisplaats in Manchester. De spits hoopte in aanloop naar het nieuwe seizoen trainer Manuel Pellegrini te overtuigen van zijn meerwaarde. City lijkt het seizoen aan te vangen met Edin Dzeko en Agüero als voornaamste aanvallers. De 28-jarige Negredo, bijgenaamd The Beast, vond afgelopen seizoen negen keer het net in de Premier League. "Het worden zware maanden. Ik zal sterker terugkeren dan ooit", reageerde Negredo op het nieuws.