Pallieters zwaar in de rode cijfers: Geen gevaar voortbestaan club

Pallieters zwaar in de rode cijfers: "Geen gevaar voortbestaan club"

20-07-2014 13:48

SK Lierse blijft de schulden opstapelen. In 2013 werd een verlies van zes miljoen euro gemaakt, waarmee de verliezen zich de voorbije tien jaar hebben opgestapeld tot maar liefst 37 miljoen.

Het Nieuwsblad kon de jaarrekening van de Pallieters inkijken en zag dat het niet goed was. Momenteel neemt voorzitter Maged Samy de schulden op zich, maar mocht de mecenas de poorten van het Lisp achter zich dichttrekken heeft de plaatselijke SK een immens probleem. De Egyptenaar kwam in 2007 aanwaaien, investeerde gigantisch veel middelen en trok dure spelers aan. Een financieel succes is het allerminst.

Het zijn vooral de personeelskosten die zwaar wegen, want die happen zo’n 8,3 miljoen euro uit het budget. Ook de omzet viel terug van 7,1 miljoen in 2012 naar 6,2 miljoen een jaar later. "We willen benadrukken dat er geen gevaar is voor het voortbestaan van de club", reageert de club. "De cijfers zijn niet goed, maar toch enkele nuances. Grootverdieners als Ghaly, Watt en Hoefkens vertrokken en in hun plaats kwamen jongens met kleinere contracten. Voor de transfers van Ghaly, Vercauteren en Badr kregen we ook een mooie som."