Halen Rouches Franse aanvaller in huis? Inmiddels akkoord met Sochaux

Halen Rouches Franse aanvaller in huis? "Inmiddels akkoord met Sochaux"

19-07-2014 15:13

Is Standard een nieuwe spits rijker? Als we de Waalse pers mogen geloven, halen de Rouches eerstdaags Cédric Bakumbu binnen, een 22-jarige spits van de Franse tweedeklasser Sochaux.

Volgens La Dernière Heure zou Standard zo'n 1,8 miljoen euro betalen voor de jonge spits. Standard en Sochaux zouden al even aan het broeden zijn op de overgang, maar tot op heden was er geen doorbraak. Inmiddels zou Sochaux toch overstag zijn gegaan. Nochtans liep Bakambu ook in de kijker bij een resem Premier League-clubs, waaronder Newcastle en Crystal Palace.

Nu rest Standard enkel nog een akkoord te vinden met de speler zelf, die op zijn 22e al een aardig cv bij elkaar  heeft gevoetbald. Zo won hij al het EK met de Franse nationale U19 en heeft hij al meer dan 100 wedstrijden in de Ligue 1 gespeeld, waarin hij 21 keer de weg naar doel vond. 

De komst van Bakambu zou het vertrek in kunnen luiden van Imoh Ezekiel. De Nigeriaanse spits Dwordt al een tijdje in verband gebracht met een aantal Duitse subtoppers en ging volgens Het Nieuwsblad zelfs ter plekke onderhandelen. Ezekiel zou zo'n zes miljoen kosten.