Essevee loot haalbare tegenstander: naar Ierland of Wit-Rusland

Essevee loot haalbare tegenstander: naar Ierland of Wit-Rusland

Gepubliceerd: zaterdag 19 juli 2014 om 13:30za 19-07-2014 om 13:30

Als Zulte-Waregem zich donderdag voorbij het Poolse Bydgoszcz vecht, wacht de troepen van Franky Dury een haalbare kaart. Zowel het Ierse Derry City als het Wit-Russische Shakhter Soligorsk konden Europees nooit potten breken.

In de derde voorronde van de Europa League wordt het één van deze tegenstanders. Twee clubs dus zonder noemenswaardige Europese geschiedenis, beide teams haalden zelfs nog nooit de groepsfase van een Europese beker.

Derry City komt uit in de Ierse competitie en versierde vorig seizoen tegen alle verwachtingen in een Europees ticket. Saligorsk op zijn beurt, draait al jaren mee aan de top van de Wit-Russische competitie. Maar het is van 2009 dat de club nog een prijs pakte in de nationale competitie.

In de heenwedstrijd in Ierland tussen beide teams haalden de Wit-Russen het met een 0-1 overwinning. Naar alle waarschijnlijk mag Essevee zich opmaken voor de verre reis richting Wit-Rusland. Maar dan moet het zich uiteraard eerst nog kwalificeren tegen het Poolse Bydgoszcz.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws