Benfica stroomt leeg: tweetal voor liefst 45 miljoen euro naar Valencia
Spanjaarden krijgen hulp van steenrijke eigenaar

Benfica stroomt leeg: tweetal voor liefst 45 miljoen euro naar Valencia

17-07-2014 22:52
2

Het is nog maar de vraag met wat voor team Benfica komend seizoen voor de dag komt. De Portugese topclub, afgelopen seizoen nog finalist in de Europa League, heeft opnieuw twee spelers verkocht.

Na Stefan Mitrovic, Ezequiel Garay, Jan Oblak en Lazar Markovic zijn nu ook André Gomes en Rodrigo Moreno vertrokken. Beide spelers vertrekken voor maar liefst 45 miljoen euro naar Valencia, waar de zakenman Peter Lim de boel heeft overgenomen.

De miljardair is ook eigenaar van Meriton Capital Limited en die investeringsmaatschappij heeft de twee voetballers naar Valencia gebracht. Gomes werd donderdag al bij de Spaanse club gepresenteerd, Rodrigo volgt komende week.

De twintigjarige Gomes speelde tot op heden slechts veertien wedstrijden voor Benfica. De transfersom van de middenvelder wordt op vijftien miljoen euro geschat. De 23-jarige Rodrigo kwam in de afgelopen drie seizoenen tot 68 wedstrijden, waarin hij 27 keer scoorde. De oud-speler van Real Madrid kost naar verluidt dertig miljoen euro.

Eerder ontving Benfica al 25 miljoen euro voor Markovic en 16 miljoen euro voor Obak. Garay leverde zes miljoen euro op en Mitrovic werd voor zo'n twee miljoen euro verkocht.