Voetbalfeest rondom Maracanã voor magische WK-finale
Vooral veel Argentijnen op de been in Rio

Voetbalfeest rondom Maracanã voor magische WK-finale

13-07-2014 18:10
1

Rio de Janeiro maakt zich op voor het slotstuk van het WK. Rondom het Maracanã-stadion lopen uren voor de wedstrijd al tienduizenden supporters uit Argentinië en Duitsland. Vooral de Argentijnen laten zich nadrukkelijk horen met hun gezang.

Naar schatting 100.000 aanhangers van de 'Albicelestes' zijn met vliegtuigen, bussen en auto's naar Rio de Janeiro gekomen om de finale bij te wonen. Velen van hen brachten de nacht van zaterdag op zondag door op de Copacabana of sliepen in hun eigen vervoermiddel.

Het weer werkt ook mee om er een bruisende voetbaldag van te maken. De afgelopen dagen viel de regen vaak met bakken uit de hemel in Rio, maar zondag scheen de zon eindelijk weer. Bij een temperatuur van zo'n 26 graden Celsius maken de supporters er een mooi feest van. De finale begint om 16.00 uur Braziliaanse tijd, 21.00 uur in Nederland.

De Brazilianen hebben een enorme veiligheidsmacht op de been gebracht om alles in goede banen te leiden. Bijna 30.000 militairen, agenten en bewakers lopen in en om Maracanã rond. Rondom het stadion is een groot gebied afgezet voor het verkeer. In de Braziliaanse voetbaltempel zitten zondagavond bijna 75.000 toeschouwers. De vele supporters die zonder kaartje naar Rio de Janeiro zijn gekomen, kunnen de finale op grote schermen op de Copacabana volgen.

Ondanks de teleurstellende vierde plaats van de 'Seleção' hebben veel Brazilianen die in de buurt van Maracanã wonen, toch de nationale vlag uitgehangen. De meeste inwoners van het gastland kiezen voor de finale de kant van Duitsland. Het zou extra pijnlijk zijn voor de Brazilianen als juist aartsrivaal Argentinië in hun voetbaltempel de wereldtitel pakt. (ANP)