Jaime Ruiz zorgt voor stunt tegen ex-club Westerlo

Jaime Ruiz zorgt voor stunt tegen ex-club Westerlo

12-07-2014 22:22

KSK Heist heeft promovendus KVC Westerlo verrast in een oefenwedstrijd. Het won met 1-0 na een vroege uitsluiting voor de eersteklasser.

KVC Westerlo verloor al vroeg in de wedstrijd doelman Koen Van Langendonck met een rode kaart. Vlak voor rust zorgde Jaime Ruiz voor het enige doelpunt van de avond. Vorig jaar zat Ruiz nog in de kern van de Westerlo, maar door de aanwezigheid van Koffi, Lecomte en MacDonald speelde hij nauwelijks.

Ruiz brak in het seizoen 2008-2009 door bij Westerlo toen hij met 18 doelpunten topschutter werd in de Jupiler Pro League voor De Sutter en Mbokani. Westerlo had hem weggehaald in Peru. Ondanks vele aanbiedingen bleef de voormalige Colombiaanse international bij Westerlo. Daar sukkelde hij echter van de ene blessure in de andere. Twee seizoenen geleden leek KV Mechelen verlossing te brengen, maar ook daar kon Ruiz niet aanknopen met zijn oude vorm.

Het is voor Westerlo de derde oefenwedstrijd op rij die verloren wordt en waarin ze niet to scoren komen. Eerder gebeurde hetzelfde tegen Lierse SK (0-1) en KV Mechelen (0-3). Woensdag wacht Cercle Brugge, terwijl ze een week later zoals ieder jaar hun voorbereiding afsluiten tegen de buren uit Houtvenne.