Oostende en Zulte-Waregem zorgen voor doelpuntenfestival

12-07-2014 21:57

Vandaag hield KV Oostende zijn fandag. Voor de afsluitende oefenwedstrijd nodigde het Zulte-Waregem uit. Met een 3-3 eindscore verwenden ze allebei het publiek.

Oostende had er een succesvolle fandag opzitten en moesten aan het begin van de wedstrijd duidelijk nog wakker geschud worden. Canesin zorgde met een goed schot voor het eerste gevaar, maar het was de Arsenal-huurling Aneke die de man van de openingsfase was. Eerst stuurde hij Verboom diep, waarop Sylla eenvoudig kon scoren. Daarna zorgde hij zelf voor de 0-2, nota bene na balverlies van ex-speler Berrier. Ondertussen hadden Sylla, Bongonda en Coulibaly aan beide zeiden al grote kansen gemist.

Brillant bracht hoop terug bij het Oostendse 'weireldploegje' door vlak voor rust te milderen tot 1-2. Een sterk spelende Canesin maakte vlak na de rust zelfs gelijk. Zowel het publiek als de Oostendse spelers geloofden er opnieuw volop in. Coulibaly dreigde opnieuw en Hoefkens zag zelfs een doelpunt afgekeurd worden door buitenspel. Uiteindelijk wist Billant toch te scoren, zij het in eigen doel. Toch wist Hempte voor KVO nog een gelijkspel uit de brand te slepen met een vrije schop in de slotseconden.