Matias Suarez: Ik hoop dat dit mijn laatste seizoen is bij Anderlecht
Matias Suarez wil na dit seizoen andere oorden opzoeken

Matias Suarez: "Ik hoop dat dit mijn laatste seizoen is bij Anderlecht"

10-07-2014 13:53

Matias Suarez traint terug volop mee met Anderlecht. De Argentijn zag zijn seizoen vorig jaar opnieuw in rook opgaan na een zoveelste knieblessure. De Argentijn wil nog een maal schitteren in het Vanden Stockstadion om daarna het hoofdstuk Anderlecht definitief af te sluiten, zo laat hij verstaan aan het Nieuwsblad. 

"Mijn doel dit seizoen is blessurevrij blijven en eindelijk scoren in de Champions League. Na twee rotjaren denk ik soms: het moet maar eens ophouden met die blessures", zo zegt de Argentijn aan het Nieuwsblad. "De Supercup tegen Lokeren komt wellicht te vroeg. Ben ik de beste transfer van Anderlecht tot nu toe? Ik sta nog ver af van mijn beste niveau hoor. Maar ik voel dat Besnik Hasi op mij rekent. De trainer ziet mij als een ancien. Hij verwacht dat ik mijn ervaring doorgeef aan mijn jongere ploegmaats. Aan Mitrovic bijvoorbeeld, waarmee het wonderwel klikt. Buiten het veld loopt de communicatie stroef tussen ons. Maar in de rechthoek hebben we aan een oogcontact genoeg om elkaar te begrijpen."

"Ik hoop uit de grond van mijn hart dat het mijn laatste seizoen wordt bij Anderlecht. Voor alle duidelijkheid: ik ben hier graag. Maar ik ga mijn zevende seizoen in en dat is wel heel lang", verklaart de voormalige Gouden Schoen. "Mijn voorkeur gaat uit naar een ambitieuze club in de Premier League of La Liga. Dankzij mijn Belgische paspoort kan ik nu zonder problemen aan een werkvergunning geraken in Engeland. Ik heb geen geschreven akkoord met het bestuur dat ik in juni weg mag. Dat zal later wel ter sprake komen. Maar er lijkt wel een vloek op mij te rusten: elke keer ik openlijk over een transfer spreek, gebeurt er iets ergs. Ik heb mij dus voorgenomen om mij alleen op Anderlecht te focussen. Als ik een goed seizoen speel zullen de clubs vanzelf komen aankloppen."