Belgische linksachter wordt gelinkt aan Spaanse grootmacht
Jan Vertonghen in beeld bij FC Barcelona

Belgische linksachter wordt gelinkt aan Spaanse grootmacht

10-07-2014 13:14

Nu de Rode Duivels terug thuis zijn, draait de geruchtenmolen omtrent mogelijke transfers op volle toeren. Zo wordt Jan Vertonghen gelinkt aan FC Barcelona.  

De Catalaanse grootmacht had zijn pijlen gericht op Marquinhos van PSG, maar die deal lijkt niet door te gaan. Daarom zou de ploeg volgens El Mundo Deportivo hengelen naar de diensten van Jan Vertonghen. "Jan geniet de belangstelling van meerdere ploegen", zo vertelt zijn manager Mustapha Nakhli aan El Mundo Deportivo. "Of Barcelona één van die clubs is, wil ik bevestigen noch ontkennen." Vertonghen ligt nog onder contract bij Tottenham. Gaat zijn voorkeur uit naar blijven of vertrekken? "Tottenham is ook geen kleine club", aldus Nakhli. "Het is te vroeg om daarop een antwoord te geven. Er hebben zich meerdere clubs gemeld voor Jan, we zien wel."

Jan Vertonghen kan, buiten zijn ene uitschuiver tegen Algerije, terugblikken op een goed WK. Zo scoorde de linksachter van de Rode Duivels de enige treffer in de laatste groepswedstrijd tegen Zuid-Korea.