Officieel: Lierse neemt Franse linksback over van SC Braga
Florent Hanin trekt naar Het Lisp

Officieel: Lierse neemt Franse linksback over van SC Braga

04-07-2014 15:35

Eersteklasser SK Lierse heeft vandaag de transfer afgerond van Florent Hanin. De Franse linksback komt over van het Portugese SC Braga en tekent een contract voor twee jaar op het Lisp.

De Fransman sluit vandaag al aan bij de spelersgroep, die momenteel op stage is in het Nederlandse Mierlo. "Het was mijn manager die me onlangs opbelde me om te zeggen dat ze hier geïnteresseerd waren in mij", aldus Hanin. "Ik ben dan op bezoek gekomen en raakte gecharmeerd door de infrastructuur en het discours van de coach. Meteen erna heb ik getekend. Mijn ambitie is om zo snel mogelijk een basisplek te veroveren en zo hoog mogelijk te eindigen in de stand. Waarom niet dromen van Play-off I?"

De Fransman zou een linkerverdediger zijn die graag aanvallend de flank afdwaalt. "Ik ga graag mee naar voren. Ik heb een groot uithoudingsvermogen, gecombineerd met snelheid, en dus verwaarloos ik ook mijn verdedigende taken niet."

Hanin doorliep de jeugdreeksen van het Franse Le Havre. Op 21-jarige leeftijd ging hij zijn geluk beproeven in Portugal, waar hij achtereenvolgens uitkwam voor Leixoes en SC Braga. Door die laatste club werd hij vorig seizoen uitgeleend aan Moreirense en het Griekse Panetolikos.