Voormalige Jupiler Pro League-speler trekt naar Duitsland

Voormalige Jupiler Pro League-speler trekt naar Duitsland

03-07-2014 16:31

Gary Kagelmacher heeft een nieuwe club gevonden. De Uruguayaanse verdediger tekende bij München 1860 in de Duitse tweede klasse. In het verleden speelde hij nog bij het Germinal Beerschot.

Gary Kagelmacher kwam in 2008 als groot talent naar Europa. Hij had toen op het wereldkampioenschap U20 in 2007 met Uruguay als ploegmaat van onder andere Luis Suarez indruk gemaakt op Real Madrid. Die stalden hem dan ook twee seizoenen in hun tweede elftal in de Spaanse derde klasse. Uiteindelijk zou hij één wedstrijd spelen voor het eerste elftal van Real Madrid.

Het was daar dat Germinal Beerschot hem wegplukte. Hij zou er twee seizoenen spelen. Dan maakte hij Kagelmacher de overstap naar AS Monaco in de Ligue 2. Hij hielp ze mee aan de promotie, maar de toegenomen concurrentie door de vele miljoenen, deden hem op uitleenbasis uitwijken naar het Valenciennes van Ariël Jacobs. Hij kon ze niet van de degradatie behoeden. Een terugkeer naar AS Monaco was uitgesloten en dus trekt de 26-jarige Kagelmacher naar zijn tweede vaderland. De Uruguayaan heeft namelijk ook Duitse roots.

Eerder was er ook al meermaals sprake van een terugkeer naar België. Onder andere Cercle Brugge, Zulte-Waregem en Club Brugge zouden al geïnformeerd hebben om hen al dan niet op huurbasis aan te trekken.