Schotse 'Mini-Messi' is na transfer in één klap zestig miljoen euro waard
Dundee United-aanvaller tekent voor zes seizoenen in Portugese hoofdstad

Schotse 'Mini-Messi' is na transfer in één klap zestig miljoen euro waard

02-07-2014 11:57
5

Sporting Portugal heeft verschillende Europese topclubs afgetroefd in de strijd om Ryan Gauld. De achttienjarige Schot wordt door de Portugese club weggeplukt bij Dundee United.

Gauld kwam met zijn nieuwe werkgever een contract tot de zomer van 2020 overeen, laat Sporting weten op de officiële website. De jongeling maakte in 2012 zijn debuut namens Dundee United, met zijn goede spel speelde hij zich in de kijker bij verschillende Europese topclubs. Gauld, afgelopen seizoen regelmatig een lust voor het oog in de Schotse Premier League, verdiende met zijn fraaie acties in eigen land de bijnaam 'Mini-Messi'.

'Sporting Club de Portugal en Dundee United hebben een akkoord bereikt over Ryan Gauld. Hij komt de komende zes seizoenen uit voor Sporting', luidt het statement op de website van de Portugese club. Beide clubs doen geen uitlatingen over de transfersom. Wel laat Sporting weten dat er in het contract van Gauld een transferclausule ter waarde van zestig miljoen euro is opgenomen. Gauld kwam afgelopen seizoen 38 keer in actie namens Dundee. Hij scoorde acht keer namens de nummer vier van de Premier League.