Ervaren Braziliaan deze week eindelijk van Club Brugge?

Ervaren Braziliaan deze week eindelijk van Club Brugge?

01-07-2014 09:59

Het ging al lang in de lucht, maar het zou dan toch deze week definitief worden. De ervaren Braziliaan Fernando Menegazzo zou eerstdaags aansluiten bij Club Brugge. Het wordt de tweede transfer voor Blauw-Zwart.

Menegazzo was onder Michel Prud'homme actief bij Al Shabab en zou als ervaren man op het middenveld dit jaar de rol van Eidur Gudjohnsen overnemen. Ook een nieuwe blessure van Vadis Odjidja zou de deal in stroomversnelling brengen. Voordien was de Braziliaan zes seizoenen lang bekend als basisspeler bij Bordeaux, waarmee hij Frans kampioen werd in 2009. Nog daarvoor was hij actief bij het Italiaanse Siena, en de Braziliaanse ploegen Juventude en Gremio.

"Club Brugge is een zeer goede club. Ik ben zeer blij met deze transfer", verklaarde de speler enkele weken geleden zelf. Die verklaring zou nu eindelijk officiëel worden. De middenvelder zou een contract kunnen tekenen tot juni 2016 en hij zou een klein miljoen per jaar kunnen verdienen in Brugge en zo een van de best betaalde spelers van België worden.

Ook met doelman Martin Sourzac, op stage van AS Monaco, zou onderhandelt worden. Zijn stageperiode werd alvast verlengd.

Update: blijkbaar zou hij pas op 15 juli mogen vertrekken bij zijn huidige club en dan aansluiten bij Club Brugge.