Kaká doet afstand van rugnummer: Wil die herinnering bij Milan achterlaten

Kaká doet afstand van rugnummer: "Wil die herinnering bij Milan achterlaten"

Gepubliceerd: maandag 30 juni 2014 om 20:08ma 30-06-2014 om 20:08

Kaká speelt vanaf januari voor de nieuwe Amerikaanse voetbalclub Orlando City. De Braziliaanse middenvelder liet maandag zijn contract bij AC Milan ontbinden en gaf even later aan in de komende dagen een verbintenis in de Verenigde Staten te tekenen. "Ik heb altijd gezegd dat ik in de VS wilde spelen en dat kan nu", aldus de 32-jarige voetballer.

De overstap van Kaká naar de Verenigde Staten hing al geruime tijd in de lucht. Orlando City is een nieuwe club, die pas vanaf begin volgend seizoen mee zal doen in de Major League Soccer (MLS). In de Verenigde Staten begint het voetbalseizoen in januari. Tot die tijd gaat Kaká op huurbasis voor zijn eerste club São Paulo spelen.

"Orlando City is een nieuw team met een goede visie. Bovendien is de eigenaar een Braziliaan", aldus de 87-voudig international. "Ik ben ook blij dat ik terug kan keren naar São Paulo. Het voelt nu al geweldig voor me." Kaká debuteerde in 2001 in het betaalde voetbal voor São Paulo. Hij speelde er twee jaar, waarna hij verkaste naar Milan. Met de Italiaanse topclub won hij in 2007 de Champions League.

Kaká koos in 2009 voor Real Madrid, maar raakte daar door blessures op een zijspoor. Vorig seizoen keerde hij terug bij Milan. "Het was geweldig om terug te kregen bij Milan en daardoor mijn driehonderdste wedstrijd te spelen en mijn honderdste doelpunt voor de club te maken die me alles heeft gebracht", gaf de spelbepaler aan.

Tekenend voor zijn liefde voor Milan maakte Kaká de belofte nooit meer met rugnummer 22 te spelen, het nummer dat hij bij Milan droeg. "Ik wil die herinnering bij de fans van Milan achterlaten. Bij São Paulo zal ik met 8 spelen en bij Orlando met 10."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws