LIVE-discussie: volgt er een salonremise in kletsnat Recife?
Geen basisplek voor AZ-aanvaller, Duitsland kiest voor bekende namen

LIVE-discussie: volgt er een salonremise in kletsnat Recife?

26-06-2014 17:05

In een kletsnat Recife hoopt de Verenigde Staten zich te plaatsen voor de achtste finales van het WK. De Amerikanen hebben net als Duitsers vier punten uit twee wedstrijden, het doelsaldo van Duitsland zorgt ervoor dat de ploeg van bondscoach Joachim Löw aan kop gaat in de groep. Een gelijkspel in Recife betekent dat beide landen doorstoten naar de knock-outfase.

Het is spannend in groep G, waar ook Ghana en Portugal (beiden één punt) nog een kleine kans hebben op een plek in de achtste finales. De winnaar van het treffen tussen die beide landen moet hopen op een grote uitslag bij de wedstrijd tussen Team USA en Duitsland. Het doelsaldo van Duitsland is +4, Amerika staat op +1, terwijl Ghana (-1) en Portugal (-4) een negatief doelsaldo hebben.

De omstandigheden in de Braziliaanse speelstad Recife zijn zwaar, blijkt uit verschillende beelden op Twitter. Delen van de stad staan onder water door overvloedige regenval. Het stadion zou wel goed bereikbaar zijn. De FIFA heeft inmiddels laten weten dat de wedstrijd doorgang zal vinden.

Löw stuurt tegen Amerika een sterk elftal het veld in. WK-legende Miroslav Klose zit opnieuw op de bank. Ook Mario Götze en Sami Khedira beginnen niet tegen de VS. Jurgen Klinsmann heeft opnieuw geen basisplek over voor AZ-aanvaller Aron Johannsson. Voormalig AZ-spits Jozy Altidore ontbreekt wegens een blessure bij de Amerikanen.

Opstelling Verenigde Staten: Howard; Gonzalez, Bradley, Besler, Beasley, Dempsey, Jones, Davis, Beckerman, Zusi, Johnson

Opstelling Duitsland: Neuer; Boateng, Hummels, Mertesacker, Höwedes; Schweinsteiger, Lahm, Kroos, Özil; Müller, Podolski