Gerokte Mourinho vertrekt alweer bij Franse tweedeklasser

Gerokte Mourinho vertrekt alweer bij Franse tweedeklasser

Gepubliceerd: donderdag 26 juni 2014 om 16:53do 26-06-2014 om 16:53

Helena Costa, de eerste vrouwelijke trainer van een professionele mannenploeg, heeft maandag haar koffers gepakt, een dag voordat Clermont Foot aan de voorbereiding moest beginnen.

Tijdens een uitgebreide persconferentie in Parijs gisteren gaf Costa toelichting bij haar vertrek. “Er waren sinds mijn komst een opeenvolging van gebeurtenissen die geen enkele trainer zou toelaten en die getuigen van amateurisme en een compleet gebrek aan respect.” Ze is er van overtuigd dat haar aanstelling enkel heeft gediend voor het opwekken van media-aandacht.

Sportief directeur Olivier Chavanon zou achter haar rug nieuwe spelers hebben aangetrokken en vriendschappelijke wedstrijden geregeld hebben. Toen ze hem daar via e-mail over aansprak, negeerde hij haar. Ook voorzitter Claude Michy, die haar binnenhaalde in wat toen een grensverleggende stap voor het voetbal leek, steunde haar niet. Nadat ze maandag was vertrokken, zei hij: “Ze is een vrouw, dus het kunnen verschillende redenen zijn… Het is een verbazingwekkende, irrationele en onbegrijpelijke beslissing. Ze heeft een vertrouwensprobleem ontwikkeld, maar ik heb geen idee waar het vandaan komt.”

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws