Zes eersteklassers genomineerd voor de allereerste ‘Pro League+ Award’
De zes worden geëerd voor hun gemeenschapswerk

Zes eersteklassers genomineerd voor de allereerste ‘Pro League+ Award’

26-06-2014 16:49

Een jury heeft vandaag zes eersteklassers genomineerd voor de eerste editie van de Pro League+ Awards. De prijs wordt uitgereikt aan een project dat de maatschappij versterkt door middel van sport.

De zes genomineerde ploegen zijn Lierse SK, KRC Genk, KV Kortrijk, Club Brugge, KAA Gent en Waasland-Beveren. Alle clubs proberen met gelijkaardige activiteiten moeilijk bereikbare doelgroepen te activeren in het sociaal leven, allemaal met andere accenten. Zo heeft Racing Genk een samenwerking lopen met Nike om werklozen met een niet zo vlekkeloos verleden te herintegreren op de arbeidsmarkt.

Lierse en Waasland-Beveren kiezen met respectievelijk een daklozen- en jeugdtoernooi die groepen aan de club te binden. Kortrijk heeft een project lopen waarbij op een proactieve manier tickets worden uitgedeeld voor de thuiswedstrijden. In tien jaar moet elke Kortrijkzaan minimum een gratis ticket ontvangen hebben.

Ook Club Brugge en Gent, twee grotere steden, zetten in op kansengroepen, het verenigingsleven en educatie. Club kijkt daarbij ook naar internationale projecten, terwijl Gent aan niet-commerciële voorwaarden zijn gloednieuwe Ghelamco-arena openstelt voor maatschappelijke projecten en tewerkstellingsinitiatieven.