WK-revelatie uit Jupiler Pro League ontkent geruchten: Niet mee bezig

WK-revelatie uit Jupiler Pro League ontkent geruchten: "Niet mee bezig"

25-06-2014 23:34

Costa Rica is nog steeds de grootste verrassing op het wereldkampioenschao. Het Midden-Amerikaanse land werd groepswinnaar in groep D en hield zo drie voormalige wereldkampioenen achter zich.

Een van de sterkhouders van de nationale ploeg van Costa Rica was Oscar Duarte van Club Brugge. Zijn prestaties leverde interesse op in heel Europa. "Op dit moment ben ik met mijn hoofd bij de selectie en bij de achtste finale. Ik ben nu niet bezig met een transfer", ontkent de verdediger de geruchten.

"We zijn blij dat we heel Costa Rica gelukkig hebben kunnen maken. Wie weet hoe ver we nog doorgaan. Het vertrouwen is er. Weet je, dit is iets wat een mens nooit vergeet. Dit soort tornooien mogen spelen, daar droom je van als kind", zegt Oscar Duarte in Sport/Voetbalmagazine. "Ons voordeel was dat in deze groep niemand in onze kansen geloofde. We konden zonder veel verwachtingen, ontspannen, beginnen. En als het dan vanaf de eerste wedstrijd goed loopt, krijg je vertrouwen."

Club Brugge kocht de 25-jarige verdediger op basis van videobeelden voor 150.000 euro en kan nu mogelijk een goede zaak doen. Opmerkelijk is dat de Costa Ricaan vorig seizoen eigenlijk vaak niet in de basis raakte bij Brugge door het doorbreken van jongeren Mechele en Engels.