Belg verlaat Duitsland en zoekt ploeg Onbekend in eigen land

Belg verlaat Duitsland en zoekt ploeg "Onbekend in eigen land"

Gepubliceerd: woensdag 25 juni 2014 om 20:44wo 25-06-2014 om 20:44

De Belg Ken Leemans verlaat Hansa Rostock. Hij speelde twee seizoenen bij de club uit de Duitse derde klasse en zoekt nu dus een nieuw club, eventueel in eigen land.

De 31-jarige Ken Leemans begon zijn carrière in 2001 bij KV Mechelen. zijn jeugd bracht hij door bij KFC Vilvoorde. Al na een half seizoen trok hij de deur van de Jupiler Pro League echter achter zich dicht om in Nederland te gaan spelen. Hij speelde er in totaal tien seizoenen bij Roda JC en VVV-Venlo, dat balanceerde tussen eredivisie en eerste divisie.

In 2012 trok hij onverwacht naar Duitsland. In de 3. Bundesliga tekende hij voor Hansa Rostock. De verdedigende middenvelder speelde er een heel sterke eerste seizoen, maar kwam vorig seizoen nauwelijks aan spelen toe door een blessure aan de rug.

België

Het is bij die ex-club VVV dat Ken Leemans momenteel zijn conditie onderhoudt. "Ik kreeg van VVV Venlo de toelating om de voorbereiding mee te doen", laat Leemans aan Het Nieuwsblad weten. "Al heeft het bestuur mij verwittigd dat er op dit moment geen budget is om mij een contract te geven. Ik sta dus open voor elke aanbieding."

"Door het WK ligt de transfermarkt wel helemaal stil. Vanuit België waren er losse contacten met Wezet en Westerlo. Toch merk ik dat ik in eigen land vrij onbekend ben. Dat half seizoen in eerste klasse bij KV Mechelen is iedereen alweer vergeten. In 2011 stond ik heel dicht bij Lierse, maar ik geraakte door een blessure aan de onderrug niet door de medische keuring", solliciteerde de ervaren Belg.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws