Franse spits met Belgisch verleden ruilt van Italiaanse club
Théréau maakt zijn doelpunten voortaan in Udine

Franse spits met Belgisch verleden ruilt van Italiaanse club

25-06-2014 15:25

De Italiaanse middenmoter Udinese heeft met Cyril Théréau zijn eerste zomeraanwinst voorgesteld. De spits komt over van Chievo Verona.

De Franse spits kwam in 2006 voor het eerst naar België. Na vier wedstrijden en drie doelpunten bij Charleroi werd hij diezelfde zomer nog weggehaald door Steaua Boekarest. Ook daar was de spits succesvol. Het leverde hem een transfer van drie miljoen op naar Anderlecht, maar daar kon hij het niet waarmaken. Théréau werd uitgeleend en uiteindelijk opnieuw verkocht aan Charleroi, waar hij in het seizoen 2009-2010 een transfer naar een Europese topcompetitie versierde.

Bij Chievo speelde Théréau vier seizoenen lang succesvol tegen de degradatie, en scoorde hij als basisspeler 26 doelpunten in 124 wedstrijden. Udinese kwam dit seizoen voor het eerst in jaren ook in degradatiegevaar, en wil volgend seizoen de weg naar boven opnieuw inzetten. Théréau is de eerste versterking voor trainer Andrea Stramaccioni, in een recent verleden nog actief bij Internazionale.