Suarez intrigeert Mourinho: Ik moet zeggen, hij is echt geweldig
Liverpool-aanvaller krijgt complimenten van Chelsea-manager

Suarez intrigeert Mourinho: "Ik moet zeggen, hij is echt geweldig"

21-06-2014 14:27
3

De indrukwekkende prestatie van Luis Suarez tegen Engeland is ook José Mourinho niet ontgaan. De Chelsea-manager heeft zich in het verleden vaak geërgerd aan de voormalig Ajacied, maar heeft inmiddels ook respect voor de aanvaller.

Met twee doelpunten draaide Suarez Engeland donderdag eigenhandig de nek om, waardoor Uruguay nog mag hopen op een plaats in de achtste finales van het WK. Mourinho erkent te hebben genoten van de aanvaller. "Ik denk dat er van de persoon Luis Suarez twee periodes zijn", aldus de coach tegenover Yahoo. "De eerste periode was voordat ik in 2013 terugkeerde bij Chelsea. Hij gedroeg zich toen slecht en kreeg veel kritiek. Afgelopen seizoen was zijn tweede periode. Toen werd hij gekozen als beste speler van het seizoen en kon iedereen zien dat hij een fantastische speler is."

"Wanneer zijn gedrag goed is, zullen mensen hem de credits geven die hij verdient", vervolgde de Portugees. "Ik spreek voor mezelf. Wanneer hij duikt en penalty's probeert te versieren, hou ik daar niet van. Maar wanneer hij op de manier speelt zoals hij bij Liverpool heel vaak heeft gedaan en donderdag deed tegen Engeland, moet ik zeggen dat het echt een geweldige speler is."