Juventus-icoon ziet Italië in oude fouten vervallen: Net als in 2006
Del Piero heeft nog vertrouwen in goede afloop voor zijn vaderland

Juventus-icoon ziet Italië in oude fouten vervallen: "Net als in 2006"

21-06-2014 13:42
1

Alessandro Del Piero voorziet niet al te veel problemen voor zijn vaderland Italië, dat vrijdagavond verrassend onderuit ging tegen Costa Rica en de laatste groepswedstrijd tegen Uruguay minimaal moet gelijkspelen om door te gaan naar de volgende ronde van het WK.

Del Piero lijkt over een glazen bol te beschikken, want de aanvaller van het Australische Sydney FC voorspelde vorige maand precies hoe de eerste twee groepswedstrijden van de Squadra Azzurri zouden verlopen. "In 2006 zaten we in exact dezelfde situatie. Toen speelden we gelijk tegen de Verenigde Staten en moesten we van Tsjechië winnen om door de groepsfase heen te komen. We wonnen toen met 2-1 en hielden uiteindelijk de wereldbeker omhoog."

"Het lijkt erop dat Italië altijd moeite heeft in de tweede groepswedstrijd", vervolgt Del Piero tegenover Radio Deejay. "Maar het wil tegelijkertijd ook niet zeggen dat als je de eerste twee groepsduels wint, je automatisch door bent naar de volgende ronde. Wat Lippi (toenmalige bondscoach, red.) ons destijds zei? Hij gaf ons een geweldig advies: wees niet te optimistisch na je eerste zege en niet te pessimistisch na de tweede wedstrijd."

Del Piero gelooft er dan ook heilig in dat Italië zich in de laatste groepswedstrijd tegen Uruguay alsnog weet te plaatsen. "Ik denk dat Cesare Prandelli alle problemen die het team gister had kan oplossen. Bij iedereen ontbrak een beetje de concentratie en de spelers hadden meer last van de hitte dan Costa Rica."