'Clubicoon van Barcelona maakt afscheid spoedig wereldkundig'
Catalaanse club ziet weer een basisspeler vertrekken

'Clubicoon van Barcelona maakt afscheid spoedig wereldkundig'

20-06-2014 11:09
4

Xavi heeft zijn laatste officiële wedstrijd in het shirt van Barcelona al gespeeld. De ervaren middenvelder maakt een dezer dagen officieel zijn afscheid bekend van de club waar hij vijftien jaar actief was, meldt Mundo Deportivo.

De middenvelder was van plan om zijn afscheid direct na het WK bekend te maken, maar had er waarschijnlijk geen rekening mee gehouden dat Spanje zo vroeg afscheid moest nemen van het toernooi. De verwachting is nu dat Xavi bij terugkomst in zijn geboorteland het publiek en de pers op de hoogte zal brengen van zijn gemaakte keuze.

Xavi speelt al vijftien jaar zijn wedstrijden op het middenveld van Barcelona. De vraag was of hij ook onder de nieuwe trainer Luis Enrique kon rekenen op een vaste basisplaats. De middenvelder zag recent al drie andere basisspelers vertrekken uit Camp Nou. Victor Valdes, Carles Puyol en Cesc Fabregas zijn komend seizoen niet meer te bewonderen in het shirt van de Spaanse topclub.

De middenvelder (34) was dit seizoen goed voor derig competitiewedstrijden in de hoogste afdeling van het Spaanse voetbal. Hij wist in deze duels drie keer het net van de tegenstander te vinden. Xavi werd recent in verband gebracht met een overstap naar Qatar.