Belgische spits ruilt topclub Kopenhagen voor Engelse tweedeklasser

Belgische spits ruilt topclub Kopenhagen voor Engelse tweedeklasser

18-06-2014 21:24

Igor Vetokele verlaat de Deense topclub Kopenhagen voor een Engels avontuur. De 22-jarige Belgische spits tekent voor twee seizoenen bij de Engelse tweedeklasser Charlton Athletic, onderdeel van het netwerk van Roland Duchâtelet.

Volgens het Nieuwsblad genoot Vetokele ook de belangstelling van Racing Genk. Toch kiest hij voor een nieuw avontuur in Engeland. "In Kopenhagen was mijn verstandhouding met de trainer wat weg en de Engelse tweede klasse is een interessantere competitie dan de Deense eerste klasse", motiveert de Belg zijn keuze. "In Denemarken spelen er maar twaalf teams en op het hoogste niveau, in de Championship heb je twee keer zoveel ploegen. Meer matchen en meer intensiteit dus. Dat zal van mij een betere spits maken en wie weet wat de toekomst brengt. Charlton is alvast heel ambitieus."

Nochtans stond Vetokele op het verlanglijstje van Racing Genk als mogelijke vervanger voor Jelle Vossen en werd hij ook gevolgd door Standard. "Ik wil niet snel terugkeren naar de Belgische competitie en mik hoger. Van Genk vernam ik trouwens ook niets concreet. Ik kies voor Charlton omdat ik de trainers Bob Peeters en Karel Fraeye heel goed ken, " vertelt hij.

 Met Logan Bailly staat Peeters op het punt nog een tweede Belgische versterking binnen te halen. De doelman heeft een mondeling akkoord met Oud-Heverlee Leuven dat hij gratis weg mag, weet Het Laatste Nieuws dan weer.