Standard leent aanvaller opnieuw uit in Nederland

Standard leent aanvaller opnieuw uit in Nederland

17-06-2014 15:14

Standard Luik gaat middenvelder Danny Verbeek opnieuw uitlenen. De Nederlander speelde nog geen minuut voor de Belgische club en wordt na twee jaar NAC voor het derde jaar op rij uitgeleend, deze keer aan FC Utrecht.

Danny Verbeek (rechts op de foto) kwam in 2012 over van Den Bosch naar Standard. De beloftevolle aanvaller had het jaar ervoor in de Nederlandse tweede klasse tien doelpunten gemaakt. Hij werd echter direct uitgeleend aan NAC Breda. Daarmee speelde hij twee goede jaren in de eredivisie. Hij vertrekt de 23-jarige Verbeek voor een jaar naar Utrecht. De Nederlandse club heeft een optie tot aankoop.

"Van de gesprekken die ik voerde met trainer Robby Alflen, werd ik direct erg enthousiast. Bij FC Utrecht is het streven om attractief en aanvallend voetbal te gaan spelen, zo vertelde hij me. Dat past uitstekend bij mij, als aanvallend ingestelde speler", zegt de jonge Nederlander op de site van Utrecht. "Wat ik daarnaast heel mooi vind, is dat FC Utrecht een echte volksclub is. Het is een mooie, grote club. Ik kan bijna niet wachten tot de start van het nieuwe seizoen."

De andere speler op de foto is trouwens Ruud Boymans, die eveneens volgend seizoen bij FC Utrecht zal spelen. Hij komt over van het gedegradeerde Willem II.