'Sterkhouder Barcelona overweegt lucratieve aanbieding uit Qatar'
Catalaanse club ziet mogelijk weer basisspeler vertrekken

'Sterkhouder Barcelona overweegt lucratieve aanbieding uit Qatar'

16-06-2014 13:31
9

Barcelona moet er ernstig rekening mee houden dat het komend seizoen niet meer kan beschikken over Xavi. De ervaren middenvelder ontving recent een aanbieding uit Qatar en hij wenst deze optie zeer serieus te bekijken.

Volgens berichtgeving in de Spaanse kranten zou Al Sadd graag gebruik willen maken van de diensten van Xavi. Het voorgaande seizoen had de club ook al een Spaanse legende binnen de selectie te weten Raul. Hij kwam tot zeventien wedstrijden, maar wist slechts twee keer het net van de tegenstander te vinden in Qatar.

Xavi speelt al vijftien jaar zijn wedstrijden op het middenveld van Barcelona. De vraag is of hij ook onder de nieuwe trainer Luis Enrique kan rekenen op een vaste basisplaats. Door deze onzekerheid zou een transfer een reële optie zijn voor alle betrokken partijen.

De middenvelder zag recent al drie andere basisspelers vertrekken uit Camp Nou. Victor Valdes, Carles Puyol en Cesc Fabregas zijn komend seizoen niet meer te bewonderen in het shirt van de Spaanse topclub.