Duchâtelet maakte programma Philips Stayen Cup bekend

Duchâtelet maakte programma Philips Stayen Cup bekend

16-06-2014 08:34

Enkele maanden terug kwam Roland Duchâtelet met het idee om een tornooi te organiseren tussen de zes ploegen waar hij een vinger in de pap te brokken heeft. Dat tornooi lijkt nu, in een enigszins gewijzigde vorm, toch te komen onder de naam Philips Stayen Cup.

"Het zal geen echt tornooi zijn, maar een reeks oefenwedstrijden van 45 minuten, met de dag erna een galawedstrijd van Sint-Truiden tegen Charlton", legt Peter Onkelinx, stadionverantwoordelijke op Stayen uit. De wedstrijden worden gespeeld op vijf en zes juli.

Het programma voor 5 juli is als volgt:

16u: Carl Zeiss Jena - Ujpest Boedapest
17u: Alcorcon - Carl Zeiss Jena
18u: Ujpest Boedapest - Alcorcon
20.30u: Sint-Truiden - Standard Luik
21.30u: Standard Luik - Charlton Athletic

"Na de derde wedstrijd is er een extra rustperiode voorzien. Indien de Rode Duivels die dag moeten spelen, zullen de eerste drie wedstrijden een uur vervroegd worden zodat iedereen voor België kan supporteren om 18 uur", legt Onkelinx uit. "De zondag spelen Sint-Truiden en Charlton dan hun galawedstrijd.

Standard

Trainer van Standard, Guy Luzon, kijkt alleszins uit naar de wedstrijden. "We zullen ze zeker serieus aanvatten. Onze voorbereiding op het komende seizoen en de belangrijke kwalificatiewedstrijden voor de Champions League zijn dan al gestart, dus we moeten klaar zijn", legt hij uit.