Het is hommeles bij tegenstander Rode Duivels

Het is hommeles bij tegenstander Rode Duivels

12-06-2014 22:10

Algerije speelt dinsdag aanstaande zijn eerste WK-wedstrijd in poule H tegen de Rode Duivels. Kennelijk komen daar heel wat spanningen bij kijken. Het Nieuwsblad stuurde een verslaggever naar de training van de Noord-Afrikanen en zag dat het niet goed was.

Het is al langer geweten dat bondscoach Halihodzic in onmin leeft met de Algerijnse pers. En ook tijdens de trainingssessie in Sorocaba, op goed 200 kilometer van de Duivels, bleek dat. "Na vijftien minuutjes training wordt iedereen gevraagd op te hoepelen. Als na enig aandringen toch een speler een woordje mag doen stuurt Halihodzic middenvelder Yebda, de enige die wegens een pijntje niet traint. Zijn boodschap is echter wanstaltig inhoudsloos.

Op vragen over België en de eerste wedstrijd in de poule komt weinig respons. "Na twintig minuten op het trainingscomplex gaan de deuren opnieuw dicht en de lippen weer stijf op mekaar", aldus de krant. "Zelfs die ene Algerijnse supporter die zich helemaal de moeite heeft getroost om zijn land tot in Sorobaca aan te moedigen, krijgt geen glimp van de spelers te zien."