Boeckx helemaal niet dicht bij Lierse
Doelman werd aangeboden, maar geen contract gegeven

Boeckx helemaal niet dicht bij Lierse

12-06-2014 10:48

Lierse is een van de bedrijvigste ploegen uit eerste klasse op de transfermarkt voorlopig. Technisch directeur Thomasz Radzinski vat de ontwikkelingen samen.

Frank Boeckx, doelman op overschot bij AA Gent, staat helemaal niet op punt een contract te tekenen bij SK Lierse. "Boeckx werd ons aangeboden. Het klopt niet dat hij bij ons een contract zal tekenen. Nathan Goris heeft een doorlopend contract tot 2018 en over Igor Berezovskyi zijn we tevreden. Ik zie geen reden om te veranderen." Verschillende media berichtten vorige week, foutief blijkt nu, dat er voor Boeckx een contract klaar lag op het Lisp, en een garantie op de rol van eerste doelman.

Wat de eigen spelers betreft, houdt Radzinski rekening met het vertrek van Enar Jääger. "We geraken er niet uit. De onderhandelingen zijn stilgevallen. Ik vrees dat het niet meer in orde komt. Enar wilde stabiliteit voor zijn gezin en een langer contract. Lierse wil hem enkel een contract voor één seizoen aanbieden. Een bewuste keuze. Ik vermoed dat Enar op zoek gaat naar een nieuwe club." Het Nieuwsblad lijst de vertrekkers bij Lierse op. Zowel achteraan (Carl Hoefkens, Frederic Frans, Jääger) als vooraan (Tony Watt, Kostadin Hazurov) moet het heel wat kwaliteit laten gaan. Met Ludovic Buyssens en Alhassane Keita werden alvast in beide linies een speler vastgelegd.