Turks-Belgisch talent mag transfervrij vertrekken bij Standard
Anıl Koç speelde in totaal al twee wedstrijden

Turks-Belgisch talent mag transfervrij vertrekken bij Standard

11-06-2014 17:38

Roland Duchâtelet is bezig met een lenteschoonmaak in de kern van Standard. Die moet afgeslankt worden vooraleer trainer Guy Luzon aan versterkingen mag beginnen denken.

Na het vertrek van Daniel Opare (FC Porto) en Ibrahima Cissé (KV Mechelen) mag opnieuw een jongeling Standard verlaten. De 19-jarige Anıl Koç, die al jeugdinterlands speelde met zowel België als Turkije, stond in de belangstelling van half Turkije, waaronder ook Galatasaray en Besiktas. De jongeling verkiest echter een langdurig contract bij Trabzonspor boven de hoofdstad.

Koç werd op 16-jarige leeftijd weggeplukt bij Anderlecht, maar schopte het maar tot een basisplaats en een invalbeurt. Deze winter werd hij uitgeleend aan Charlton Athletic, een van de andere clubs van Duchâtelet. Maar ook daar speelde hij geen enkele minuut. Toch kan hij met Trabzonspor een mooie transfer versieren. Ook meer prominente spelers van de Rouches, zoals Michy Batshuayi, Yoni Buyens, William Vainqueur, Imoh Ezekiel en Paul-José Mpoku kunnen, willen of moeten de club verlaten.