WK-ganger doorbreekt slechte reeks dankzij goal ex-spits Standard
Reza scoort voor Iran in gewonnen interland

WK-ganger doorbreekt slechte reeks dankzij goal ex-spits Standard

08-06-2014 23:39

WK-ganger Iran kan dan toch het komende wereldkampioenschap in Brazilië aanvangen met een goed gevoel. Na vier vriendschappelijke interlands zonder een zege kon het vandaag winnen tegen Trinidad en Tobago.

Het was al geleden van de 3-2 thuiszege tegen Koeweit, tijdens de kwalificatie voor de Azië Cup, dat Iran nog eens kon winnen. Eén duel werd verloren, de andere drie vriendschappelijke interlands tegen Wit-Rusland, Montenegro en Angola werden afgesloten met een gelijkspel.

Iran vertoeft nu al in Brazilië en dat lijkt de ploeg te inspireren. In de Arena Corinthians kon de Iranese ploeg nog eens de overwinning in de wacht slepen tegen Trinidad en Tobago (Met Khaleem Hyland van KRC Genk en Sheldon Bateau van KV Mechelen in de ploeg). Ehsan Hajy Safe opende op slag van rust de score en Reza Ghoochannejhad, ex-Standard en Sint-Truiden, mocht de 2-0 eindcijfers vastleggen.

Tijdens het WK is Iran ingedeeld in Groep F met Argentinië, Bosnië-Herzegovina en Nigeria, tegen wie het toernooi op maandag 16 juni wordt gestart.